INFORMACIÓ PRINCIPAL: Durant tot l’any l’Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb altres administracions té cura del manteniment de les platges i del litoral de la ciutat. La neteja i el manteniment de les platges de Barcelona és un element fonamentals. Aquest servei se suma als serveis de vigilància, prevenció i informació ciutadana i lleure que acompanyen els banyistes i usuaris en la seva estada a la ciutat.

Les platges del litoral barceloní disposen de lavabos públics, dutxes per a la higiene dels usuaris. A part de servei de guinguetes per al consum de refrescs i alimentació a partir de la temporada mitja.

El servei de neteja varia a les platges en temporada alta inclou repassos de neteja diaris a càrrec de 21 equips de treball amb 40 operaris, a més de dos equips neteja, en torn de matí i de tarda, per al buidat de papereres, escombrada manual de la sorra

Els usuaris de les platges disposen de 126 lavabos públics: 11 urinaris i 56 lavabos públics (14 dels quals són adaptats) en horari de 10.30 a 21.00 hores i també de 70 lavabos més també d’ús gratuït (amb 17 d’adaptats) situats a les guinguetes. Les platges també compten amb 92 dutxes.

Tres embarcacions de mar s’encarreguen de la neteja de residus flotants a la superfície de l’aigua del mar, des de la zona de banys del Fòrum fins la platja de Sant Sebastià per tal de mantenir net el litoral de la ciutat. En són tres i estàn operatives de 7:00 a 15:00 hores.

Fet per: Carlos Arnau (la informació en cursiva ha estat extreta de la pàgina següent: https://goo.gl/YBSNMI, la resta de la informació ha estat proporcionada per Alfons Bocchetto, cap de Neteja de platjes.

Captura de pantalla 2016-11-29 a les 23.12.19.png

Fet per: Carlos Arnau