Un total de 65 treballadors voluntaris de sis centres hotelers de Barcelona van recollir ahir, a la platja barcelonina de la Mar Bella, 249 quilos de les escombraries que s’ha anat acumulant durant els mesos d’estiu al fons marí de la costa i al espigó d’aquesta zona del litoral situada al districte de Sant Martí.

Els voluntaris van trobar de tot: llaunes, tubs de PVC, tovalloletes, envasos de vidre i fins cadires. Els empleats de cada hotel es van organitzar en equips en què es van dividir les funcions: els submarinistes van recollir els residus del fons del litoral realitzant immersions a pulmó i altres la transportaven fins a la riba. O bé la feien nedant o a bord de taules de paddel-surf. A la riba, cada hotel disposava de personal per recollir les deixalles mentre altres netejaven els espigons.

El promotor d’aquesta activitat, que ha estat batejada com triatló de recollida de fons marins, és Fernando Fraile, biòleg i coordinador de l’associació Yotuba, que promou el coneixement i el respecte del fons marí. Fraile va assegurar que la iniciativa va permetre en només una hora “netejar gran part del tram que ens hem marcat i viure una jornada en què unim la consciència en defensa del medi ambient amb el companyerisme i el treball en equip”.

Elisabet Caravaca, del Centre de Convencions Internacional de Barcelona, va destacar que els seus companys de seguida van recolzar la iniciativa i van organitzar un equip. “És un acte solidari en què tots hem volgut participar”, ha remarcat. Jose Ramon, del departament de recursos humans de l’hotel Melià Sarrià, va abundar que amb la iniciativa el grup va passar “una bona estona. Coneixem als companys de la resta d’hotels, fem equip i recollim el màxim d’escombraries”.

Equipats amb els vestits de neoprè i amb gorres de colors que distingien a cadascun dels sis hotels i després d’una hora de busseig i de recollida de les escombraries, els voluntaris van acabar la jornada amb una fotografia de família. L’hotel Barcelona Princess es va erigir com a guanyador de la prova després d’haver recollit 147 quilos d’escombraries. Al final, tal com assegurava Fraile, en realitat “guanyem tots”.

Fet per: Carlos Arnau