Els ciutadans de Barcelona encare no s’han possat d’acord; uns consideren que Barcelona encara està en condicions i hauria d’atraure més turistes a un 47’5% i d’altre banda estan els que creuen que la ciutat ja ha arribat el seu límit de turistes en un 48’9%.

La Barceloneta és una zona amb molta activitat comercial i de cada deu locals que estàn perméssos vuit estan actius. L’ocupació de locals van augmentant en un 2% en comparació amb el 2005. L’atracció comercial del barri es situa al voltant del 15%.

Amb l’arribada de tant turisme a la nostre ciutat ha benefiat l’economia però ha empitjorat altres aspectes com la platga confirme el nostre companys Ivan Areso. Dia a dia es neteja (com ja hem dit amb altres entrades el bloc) però a l’estiu és la temporada alta i es neteja dos cops el dia.

La setmana pasada vam anar a la platja de la barceloneta per comprovar si la nostre hipotesi de que els turistes són els que més embruten la pltaja era correcta. Vam estar tres hores de la tarda i vam treure aquestes conclusions:  Els turistes es quedavan allà durant tot el dia i per tant embrutaven més en canvi els barcelonins anavam a passar el “rato”, la segona i última conclusió vam pensar que com els turistes estan de vacances (normalment) no veuen la necessitat de netegar ells estan descansant.

No vam veura molta diferéncia entra la quantitat de residuus que deixaven els barcelonis que els turistes. La nostre hipotesi no es ven be del tot certa. No es que els turistes enbrutin mes és només que són més quantitat de persones.

 

IMG_5470

Fet per: Daniella C.